top of page
BG.png

voorzitter

Daniel is geboren in Eritrea en getogen in Spangen, Rotterdam. Momenteel is Daniel directeur van SNTR. Hij werkte de afgelopen jaren veel als tolk/vertaler en trainer en is een van de drijvende krachten van stichting Lemat (www.stichtinglemat.com). Hij heeft na zijn studie Commerciële Economie kort gewerkt in de commerciële zakenwereld.

 

Daniel is hierna een sportschool gestart (sportschool Team Loyalty) die ook dezelfde doelgroep bedient als Stichting Dromen in Kleur en PoundCake Studio’s. Daniel heeft ook een taalschool opgericht, die zich onderscheidt door een cultuursensitieve aanpak (www.novumnl.nl). Daniel is hiernaast bestuurder van Studio Blaak, een creatief bureau die producties opzet die bijdragen aan een genuanceerd wereldbeeld (www.studioblaak.nl).

 

Daniel heeft ook een muziekachtergrond als ‘electronic music producer’. Daniel is een goed voorbeeld van iemand die veel baat heeft gehad van zijn muzikale ontwikkeling, zowel als persoon als professional. De ervaring die hij heeft opgedaan heeft hem de nodige kennis en competenties meegegeven die hij graag inzet bij zijn werkzaamheden als sociaal en cultureel ondernemer. Daniel laat zich bij het ondernemen altijd drijven door de vraag: waar en hoe kan ik helpen, van waarde zijn en mensen in hun kracht zetten? 

Tasha Slagtand

secretaris

Tasha's World is de artiestennaam van Rotterdamse recording artist Tasha Slagtand. Tasha's World heeft drie succesvolle albums uitgebracht waarmee zij verschillende prijzen won. Tasha toerde de hele wereld over met haar band. In 2008 nam Tasha een pauze van het artiestenleven.

 

In die periode werd ze gevraagd om bestuurslid te worden voor de stichting Your World (Rotterdam European Youth Capital 2009). In deze bestuursfunctie adviseert zij de gemeenteraad over muziekprojecten voor Rotterdamse jongeren. Twee jaar later startte zij een talentontwikkelingstraject op het gebied van zang voor het Rotterdamse podium de Nieuwe Oogst. Tevens was zij als artistiek directeur van Yourspace verantwoordelijk voor het programmeren en ontwikkelen van inspirerende jongerenevenementen. In 2018 richt Tasha (samen met cultuurmaker Sam Uittenbogaart) de stichting House of Knowledge op. Stichting House of Knowledge (HoK) ondersteunt jong Rotterdams talent in de Urban Performing Arts door middel van op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten.

 

Heden ten dage is Tasha naast haar functie bij HoK ook vakdocent bij de Herman Brood Academie, adviseur voor de gemeente Rotterdam, lid van de adviescommissie bij het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie, commissielid voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, RVA lid van de muziekbond LAWAAI en lid van de Raad van Toezicht van het Kenniscentrum voor Cultuureducatie Rotterdam (KCR).

Edson da Conceicao

penningmeester

Edson da Conceicao studeerde in 2008 op twintigjarige leeftijd af aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Nog te ‘jong en onervaren’ voor de Nederlandse Filmacademie, koos Edson ervoor om aan de slag te gaan als freelancer in de filmindustrie.

 

In de daaropvolgende jaren neemt Edson verschillende opdrachten aan en verbreedt hij zijn kennis en ervaring. Met deze ervaring begint Edson in 2015 als Fictie Regisseur aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Edson werkte daar aan diverse filmprojecten, waaronder Eindhalte/Final Stop (2018), Safe Haven (2019), Mania (2019) en Porfotto (2019). Dit leverde Edson meerdere nominaties op en hij viel zelfs meer dan eens in de prijzen op nationaal en internationaal niveau.

Na zijn afstuderen heeft Edson als regisseur gewerkt aan Laatste Rit (2020), De Sterfshow (2021) voor Videoland en Rampvlucht (2022). Met Rampvlucht wist hij het Gouden Kalf binnen te slepen voor beste Dramaserie. 

Momenteel werkt Edson aan zijn eerste speelfilm PARIA (2023) en heeft hij meerdere series en speelfilms in ontwikkeling.

Daniel Grmazio

bottom of page