top of page

Het verloop van het cursusjaar

De deelnemers van het traject stappen bij Dromen in Kleur binnen en worden welkom geheten in een veilige setting. Zij worden vervolgens warm overgedragen aan de muziekleraren die hen zullen vergezellen in ons leerzame en interactieve traject.

De tarieven bedragen €495,00 per discipline, per jaar, per deelnemer. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deelnemers kunnen zich specialiseren in:

●    Piano en keyboard*

●    Gitaar*

●    Drums*

●    Produceren

●    Songwriting

●    Zang

●    Fotografie en bewerken

●    Film en video

●    DJ’ing

* Exclusief muziekinstrument

Rolmodellenproject

Onderdeel van het traject is het rolmodellenproject. Hierbij vragen we bekende muzikanten uit de wijk om workshops te geven aan de jongeren met als doel ze te inspireren om hun talenten verder te ontwikkelen. Door met deze mensen te werken maken we het programma extra aantrekkelijk voor onze jeugdige deelnemers. Er is niet alleen aandacht voor muziek, maar ook benadrukken wij het belang van je best doen op school, goed te zorgen voor je omgeving en het hebben van een realistisch toekomstperspectief. De begeleiders van deze workshops worden ondersteund door de welzijnswerkers van RADAR. 

Collegetour

Een ander onderdeel van de Kweekvijver is de Collegetour. Het idee is om dit programma in te vullen met eerdergenoemde artiesten. Hierbij worden zij uitgenodigd om een ‘motivational speech’ te houden. Er is daarbij ruimte om hen vragen te stellen, hen beter te leren kennen en persoonlijke belemmeringen te bespreken. Hiermee willen wij de jongeren een hart onder de riem steken, laten zien dat je veel kan bereiken als je het wil en er heel hard voor werkt. Deze bijeenkomsten zullen medegeorganiseerd worden met de jongeren in de rol van medeproducent. Zij krijgen de mogelijkheid om video opnames te maken, om zodoende ervaring op te doen met maken van video(bewerking). Deze eindproducten kunnen we vervolgens weer verspreiden op internet (en met name in de wijk) om nieuwe jongeren te enthousiasmeren om mee te doen aan het project.

bottom of page